Jeep bevestigt komst Grand Wagoneer en pick-up

Investering brengt zekerheid

Jeep Wagoneer en Wrangler
De kogel is door de kerk. Jeep heeft officieel bevestigd dat het een Grand Wagoneer in het vat heeft zitten. Daar blijft het niet bij. Het merk komt ook met een pick-up op de proppen!

Al jaren gaan er geruchten over een nieuw model van Jeep dat een trede hoger op de prijsladder moet komen te staan dan de Grand Cherokee. 'Grand Wagoneer', een historische verantwoorde aanduiding, leek altijd een geschikte modelnaam voor de mogelijke Range Rover-rivaal. Nu is de komst van de Grand Wagoneer, de Wagoneer én die van een pick-up officieel bevestigd.

Jeep kondigt namelijk aan 1 miljard dollar te steken in de productiefaciliteiten die het Amerikaanse merk in Michigan en Ohio heeft staan. De investering moet onder andere zorgen voor het scheppen van 2.000 nieuwe banen. Die extra werknemers gaan aan de -slag met een nieuwe line-up van Jeep. In Michigan zegt Jeep "de nieuwe Wagoneer, Grand Wagoneer" te gaan bouwen. In Ohio moet een pick-up van Jeep van de band gaan lopen.

De pick-up deelt zijn genen naar verwachting met die van de nieuwe generatie Wrangler. De Grand Wagoneer en Wagoneer zijn in de basis dezelfde nieuwe gigant, al weet de Grand Wagoneer zich met extra uitrusting van de minder exclusieve Wagoneer te onderscheiden.

Opvallend gegeven. In Jeeps Warren-fabriek in Michigan zal ook de Ram Heavy Duty (2500 en 3500) gebouwd gaan worden. Deze pick-up van FCA ziet momenteel in Mexico het levenslicht. Mogelijk wordt hier rekening gehouden met de wensen van spoedig officieel president Donald Trump.

PRIVATE LEASE Jeep

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.