Jaguar XF Sportbrake duikt op met Kerstman

Jaguar XF Sportbrake duikt op met Kerstman
Jaguar weet ook wel dat het publiek geheim is dat volgend jaar de XF Sportbrake wordt verwacht. Ze steken de draak met zichzelf en zetten hun 'geheime' prototype neer op hun kerstkaart.

Het prototype van de Jaguar XF Sportbrake is een opvallende verschijning. Waar fabrikanten er normaal gesproken zo geheimzinnig mogelijk doen over wat er onder de camouflage zit, zet Jaguar gewoon op het folie dat we hier met de Sportbrake te maken hebben. Volgend jaar wordt het de nieuwe stationwagen van het merk – na de X-type - de tweede in de historie.

Omdat Amerika niet echt een land is voor stationwagens, denken we dat de beurs van Detroit, in de eerste weken van januari, wordt overgeslagen en dat de première wordt bewaard voor de Autosalon van Genève in maart.

Reken maar dat de 2,2-liter viercilinder met 200 pk de basisdiesel wordt. Voor meer kracht is er de 3,0-liter V6 diesel met 240 of 275 pk. Bij de benzineversies is er in ieder geval de 5.0 V8 met 385 pk en we hopen natuurlijk op de komst van een XFR Sportbrake. Maar of het zo ver zal komen, is nog niet duidelijk.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.