Jaguar dieselt voort

Jaguar S-type
Jaguar brengt de S-type nu ook uit met een dieselmotor. Het gaat om een bij PSA afkomstige 2,7 liter V6. De S-type diesel staat in juni bij de dealers.
Jaguar brengt de S-type nu ook uit met een dieselmotor. Het gaat om een bij PSA afkomstige 2,7 liter V6. De S-type diesel debuteert op de Autosalon van Genève en staat in juni bij de dealers. Bij de X-type was het nog even wennen aan de combinatie Jaguar en dieselmotor. Nu lijkt het een logische stap dat ook de S-type van een diesel wordt voorzien – het is immers onmisbaar in deze klasse. Eén op de drie auto's in het segment van de S-type, die in Europa wordt verkocht, is voorzien van een dieselmotor.
De motor is een 2,7-liter V6 met twee turbo's die een vermogen levert van 206 pk en een maximum koppel van 435 Nm. De sprint van 0 tot 100 duurt 8,1 seconden en de topsnelheid is 225 kilometer per uur: cijfers die een Jaguar waardig zijn.
De motor is afkomstig van PSA. Door ingenieurs van Jaguar is hij geheel aan de karakteristieken van het Engelse merk aangepast. Naar verwachting wordt deze 2,7 liter V6 in de zomer leverbaar in de Peugeot 607. In de toekomst is hij ook gereserveerd voor de Citroën C6.