'Innocenti wordt nieuw leven ingeblazen'

Toekomst van lang verdwenen merk onduidelijk

Innocenti Mini Cooper 1300
Het ter ziele gegane Italiaanse merk Innocenti zou nieuw leven worden ingeblazen. Dat blijkt uit berichtgeving van Italiaanse media, waaronder Autodato. Eén van de investeerders is een Nederlands bedrijf.

In 1997 ging het merk Innocenti op de fles. Het merk, dat in 1947 werd opgericht, bouwde aanvankelijk vooral scooters. Later volgden auto's, waaronder Mini's onder licentie van British Leyland. Verder werden er ook door Ghia en Bertone getekende auto's met Leyland-techniek gebouwd. Begin jaren 90 nam Fiat de boel over en maakte Innocentie nog de als Innocenti gerebadgede Fiat Uno, Fiat Elba en Yugo Koral. Na het verlopen van die licenties was het gedaan.

Nu duikt er ineens weer nieuws op over het inmiddels twintig jaar verdwenen merk. Volgens Autodato is er zelfs alweer een hoofdkantoor in gebruik genomen in Palermo. De nieuwe eigenaren zijn volgens het medium 'de familie Perotta', Industrie Riunite, Finambiente Group en het Nederlandse Euro Mobile International. Voorlopig is het nog onduidelijk wat er met het merk gaat gebeuren, dus we wachten in spanning af.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.