Infiniti specificeert Q50 Eau Rouge

Infiniti Q50 'Eau Rouge'
Infiniti zet met de Eau Rouge-versie van de Q50 binnenkort een wel heel potente zakensedan op het asfalt. Vandaag is bekendgemaakt hoeveel pk's de M3-concurrent gaat krijgen.

We noemen de Eau Rouge wel een M3-concurrent, maar we vrezen in dit geval voor de Duitser. Die levert 431 pk, en Infiniti perst doodleuk 568 trappelende paarden en 600 Nm in het vooronder van z'n Q50. Dit vermogen is afkomstig van een dubbel geblazen 3,8-liter V6, gekoppeld aan een zeventraps automaat.

Wie het gaspedaal van de opgepompte Q50 even fors naar beneden duwt, kan z'n voet er na zo'n vier seconden weer afhalen. Dan wijst de naald van de teller alweer de 100 km/h aan. Doordenderen doet-ie tot de 290 km/h is bereikt.

Of de Q50 Eau Rouge ook in deze hoedanigheid de klant bereikt, is nog niet bekend. Volgens Infiniti is de vandaag gepresenteerde motor van de Eau Rouge, een studiemodel, bedoeld om te laten zien 'hoe het topmodel van de Q50 gemotoriseerd zou kunnen zijn'.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.