Infiniti QX30 vertoont zich op Engelse rotonde

Zoek de tien verschillen

Infiniti QX30 spy shot (foto SB-Medien)
In het kielzog van de Q30 volgt de 'cross-over' versie van die auto, de QX30, die onze spionagefotograaf zag rijden over een Engelse rotonde. De verschillen tussen de twee modellen zijn minimaal, zo blijkt.

Leg je de foto's van een Infiniti Q30 (waar we onlangs onze eerste meters mee maakten) naast die van de witte auto die je hier op de foto ziet, dan moet je concluderen dat de verschillen wel heel erg klein zijn.

Dat we hier te maken hebben met een QX30 blijkt uit een aantal details. Zo zien we zwart plastic rond de wielkasten en de skirts, die iets anders gevormd zijn dan bij de Q30. Verder monteert Infiniti een subtiel setje dakrails en een zilverkleurige onderbumper, die licht afwijkt van die van z'n X-loze broer. Dezelfde kleur zien we terug op de diffuser aan de achterzijde, die extra afsteekt doordat een deel van de bumper in zwart is uitgevoerd.

Wellicht dat uit de definitieve specs zal blijken dat de QX30 iets meer bodemspeling zal hebben dan de Q30, op de foto's is het in ieder geval nauwelijks zichtbaar. Wat Infiniti met de QX30 heeft gedaan, is feitelijk niets anders dan wat bijvoorbeeld VW doet met z'n Cross-modellen of DS onlangs deed met de DS4 Crossback.

We verwachten dat Infiniti in de QX30 dezelfde aandrijflijnen monteert als in de Q30, dat betekent dus instappen met een 1.6-benzinemotor van 122 pk of een 1.5-diesel met 109 pk. Je kunt kiezen uit voor- of vierwielaandrijving. De officiële Europese onthulling van de QX30 zal vermoedelijk plaatsvinden rond of op de salon van Genève in maart.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.