Nieuwe Infiniti Q30 en QX30 op eigen platform

'QX30 was geen succesnummer'

Infiniti Q30 proefritten

Op termijn komt Infiniti met een opvolger van de Q30/QX30, maar die auto maakt in tegenstelling tot de huidige generatie geen gebruik van een Mercedes-platform. Dat blijkt uit berichtgeving van Motorauthority dat gesproken heeft met Christian Meunier, bestuursvoorzitter van het Japanse premiummerk.

Meunier omschrijft de huidige generatie van de Infiniti Q30 en QX30, waarbij die laatste ten opzichte van de eerste praktisch niets anders dan extra bodemspeling biedt, als "niet erg succesvol". Volgens Meunier heeft het model geen bestaansrecht meer, als er niets aan het concept wordt veranderd.

Dat wil niet zeggen dat er op termijn geen opvolger komt. Volgens Meunier komt die er wel degelijk. Die auto komt dan op een volledig eigen Infiniti-platform te staan. Dat in tegenstelling tot het huidige tweetal, waarvoor Infiniti gebruik maakt van de techniek die Mercedes-Benz voor de uitgaande GLA toepast. Wanneer de opvolger van de Q30/QX30 op de markt komt, is nog niet bekend.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.