Infiniti laat meer van QX30 zien

Infiniti laat meer van QX30 zien
In Genève trekt Infiniti het doek van de QX30 Concept. Vandaag krijgen we meer te zien van de conceptuele cross-over.

De QX30 is kort door de bocht de cross-overversie van de Q30, een eveneens nieuwe Infiniti die we in de nabije toekomst in de showrooms zullen gaan zien. Vandaag krijgen we - voor de tweede keer - een glimp te zien van de directe concurrent van de Mercedes GLA-klasse. Die vergelijking komt niet zomaar uit de lucht vallen. Zowel de Q als QX30 deelt z'n basis met de Mercedes A-klasse.

Dat de QX30 een echte moderne cross-over is, bewijst het Nederlandse persbericht wel. "We wilden de spontane lichtvoetigheid van het QX30 Concept-ontwerp door de chaos en drukte van de stad laten snijden, waarmee we benadrukken dat de auto overal en op ieder moment inzetbaar is", zegt Alfonso Albaisa, Infiniti's Executive Design Director in dat bericht.

De QX30 staat op 21-inch lichtmetaal en is zowel aan de voor- als achterzijde voorzien van aluminium skidplates. Ook met de dakdragers is iets bijzonders aan de hand, al kunnen we moeilijk ontcijferen wat. Volgens het gememoreerde persbericht 'hebben de dakdragers niet alleen een puur functionele reden. Door hun unieke vormgeving geven ze de achterpassagiers de mogelijkheid om de omgeving in een bijzonder perspectief te ervaren.'

Op al onze brandende vragen krijgen we op 3 maart - de eerste persdag van de autosalon van Genève - antwoorden. Dan wordt de QX30 officieel aan de wereld getoond.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.