Infiniti QX30 Concept warmt op voor Genève

Infiniti QX30 Concept warmt op voor Genève
Infiniti blijft maar met nieuwe concept-cars op de proppen komen. Ditmaal kunnen we een eerste afbeelding van de achterkant van de QX30 cross-over bewonderen.

Het ontwerp van de C-segment cross-over van Infiniti is afkomstig van een nieuwe designstudio, die het merk in Londen heeft geopend.

We zien alleen nog de achterkant, maar de QX30 wordt het cross-over-broertje van de Q30. De auto deelt z'n basis met de Mercedes A-klasse en eigenlijk is het dus een 'Infiniti GLA'.

Dat de basis van de A-klasse komt, betekent automatisch dat de uiteindelijke productieversie de beschikking krijgt over voor- of vierwielaandrijving. Onder de kap komen viercilinder turbomotoren te liggen.

De concept-car debuteert begin maart op de salon van Genève. Infiniti is inmiddels al aan het testen met de QX30, dus we verwachten de auto uiterlijk 2016 bij de dealers.

De komende jaren wil Infiniti flink groeien: aan het einde van het decennium wil het merk acht limousines en coupés en zes SUV's/cross-overs in het gamma hebben.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.