Infiniti M krijgt Mercedes viercilinders

Infiniti M37S
De Infiniti M kan in Nederland de harten van de kopers nog niet erg stelen. Volgend jaar komen er nieuwe kansen. Dan wordt de Japanner voorzien van viercilindermotoren die bij Mercedes-Benz vandaan komen.

De Infiniti M is op het moment met een dikke 3,7-liter V6 met 320 pk en als Hybride met een 3,5-liter V6 met elektromotor die samen 365 pk leveren. Verder is er nog een V6 diesel moet 238 pk. Dat is wellicht een tandje te veel voor de Nederlandse markt.

In het derde kwartaal van volgend jaar gaat de M downsizen. Dat gebeurt met een viercilinder benzine- en dieselmotor van Mercedes. De benzineversie is een 1,8-liter met een vermogen van 204 pk, die we bijvoorbeeld kennen uit de C en E 250 CGI. De diesel is de 170 pk sterke 2,1-liter uit de 220 CDI. Waarschijnlijk worden die op de Autosalon van Genève voorgesteld.

De motoren van Mercedes zijn beschikbaar geworden na de samenwerking die Renault-Nissan met Daimler is aangegaan. In de toekomst komen er meer Mercedes-krachtbronnen voor Infiniti. Ook platformtechniek zal worden gedeeld. Dat gebeurt pas vanaf 2014 met de Etherea die op de basis van de volgende A-klasse staat.

Tussentijds verschijnt in 2013 nog de nieuwe G. De ontwikkeling daarvan is al ingezet voordat de deal met Daimler werd gesloten. "De nieuwe G staat op een nieuw eigen Infiniti-platform. Bij de motoren zorgt Mercedes voor de kleine krachtbronnen en Infiniti voor de grote," aldus de woorvoerder van het merk.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.