In het wild: Oldsmobile Super 88 (1956)

Space Age design op Super 88

In het wild: Oldsmobile Super 88 (1956)
Vandaag hebben we dankzij AutoWeek-lezer Michael Holleman wederom een prachtige kandidaat voor deze rubriek. Op de bühne een Amerikaan uit de tijd dat de Space Race in volle gang was.

Deze prachtige tweede generatie Oldsmobile 88 - mét aftermarket sidepipe! - stamt uit 1956, het laatste jaar dat deze serie op de markt was. Amerikaanse fabrikanten wisselden sneller van modelgeneratie dan hun land van president en derhalve was deze generatie dan ook alleen tussen 1954 en 1956 te koop. Binnen deze tweede serie waren ook uiterlijke verschillen waar te nemen. Zo zijn alleen de modellen uit 1956 te herkennen aan de in twee delen uitgevoerde grille.

De tweede Oldsmobile 88 groeide stevig ten opzichte van zijn voorganger en kreeg - geheel conform de mode - een 'om de hoek slaande' voorruit en vleugels aan de achterzijde mee. Met een wielbasis van liefst 3,1 meter is dit een slagschip om rekening mee te houden. De Super 88 stond bovenaan het gamma en dit exemplaar heeft een 5,3 liter metende 'Rocket' V8 met welgeteld 189 pk onder de kap. Een kloppend hart dat ongetwijfeld enige moeite heeft het ruim 2.000 kilo wegende gevaarte van z'n plek te krijgen. De 88 was naast deze sedan als tweedeurs coupé, als tweedeurs hardtop (zonder B-stijl) en als 'wagon' te krijgen.

De 88 is vaker in deze rubriek op het podium geklommen. Generatie vijf is hier te bewonderen en generatie zeven staat hier in de schijnwerpers.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.