In het wild: Nissan Prairie (1988)

Tot de autodood ons scheidt

Nissan Prairie In het Wild
Vorige week speelde de PR-afdeling van Nissan met de Prairie de hoofdrol in De Persplaat. Vandaag hebben we dankzij AutoWeek-lezer Seger Giesbers een oer-Hollands exemplaar te pakken!

Wat is het: Een Nissan Prairie 1.8 uit 1988, een exemplaar van de eerste generatie die in 1982 werd gelanceerd. De B-stijlloze MPV wordt in dit geval voortgestuwd door een 1,8 liter viercilinder met 90 goudeerlijke pk's. Wie vond dat hij of zij lang met zijn auto deed, moet eens met de eigenaar van deze prachtverschijning spreken. Op 15 juni werd een krabbel gezet onder een verkoopovereenkomst en de hand die de pen roerde bedient nog altijd het stuurwiel van deze Prairie.

Hoe bijzonder is hij: Van de eerste en tweede Prairie samen zijn in Nederland slechts 3.085 exemplaren verkocht, nog minder dan van de Maxima. Er zijn nog 56 exemplaren in ons land te vinden, het gros daarvan zal er een van de tweede generatie zijn.

Wat is hij waard: Er staat momenteel geen vergelijkbaar exemplaar te koop. Meer dan een paar duizend euro bij de liefhebber zal hij niet opbrengen.

Beoordeling: Innovatie op zijn Japans, zelden opgemerkt maar toch vooruitstrevend. Deze Prairie is daar een fraai voorbeeld van. Ruim 27 jaar bij de eerste eigenaar, iets om trots op te zijn.

Lezersreacties (87) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.