In het wild: Monteverdi Safari (1981)

Zeldzame Zwitser in nat Nederland

Monteverdi Safari In het Wild
AutoWeek-lezer Peter Bults had gelukkig z'n mobiele telefoon in de aanslag toen hij deze uiterst unieke Monteverdi Safari langs de kant van de weg zag staan. Nooit eerder zagen we er eentje in het wild, dus hierbij willen we hem even hartelijk danken voor z'n prachtige inzending!

Wat is het? De kans is groot dat je bij het zien van deze Monteverdi Safari even achter je oren moest krabben. Maakte Monteverdi enige decennia geleden niet fraaie supercars en razendsnelle sedans?, horen we je denken. Klopt ook helemaal, maar tussen 1977 en 1982 zette Monteverdi ook doodleuk de Safari in elkaar. In de jaren zeventig stortte de kleine Zwitserse fabrikant zich op het tekenen van een relatief luxe terreinwagen gebaseerd op de genen van de Amerikaanse International Scout. Onder de kap van dit exemplaar - dat in 1981 het levenslicht zag en in 2013 ons land binnenkwam - een van origine 167 pk sterke 5,7 liter metende V8, gekoppeld aan een automatische transmissie. Deze Safari slurpt inmiddels lpg, waardoor het vermogen nu uitkomt op 159 pk.

Hoe bijzonder is-ie? Nooit eerder kwamen we een terreinwaardige Monteverdi tegen. Zeer zeldzaam, zeker in Nederland!

Hoe staat-ie erbij? We sluiten ons aan bij AutoWeek-lezer Peter Bults, die de Safari beschrijft als "[...] oud, maar verder in een prima staat."

Hoeveel zijn er nog? Dit is één van de twee exemplaren die in Nederland te vinden zijn. Van 'goedkopere broer' Sahara staat slechts één exemplaar op Nederlands kenteken.

Wat is-ie waard? Ongerestaureerde exemplaren schijnen al zo'n 15.000 euro op te kunnen brengen. Aardig wat dus.

Waardering: Helemaal fantastisch. Mooi of lelijk, hij is ontegenzeggelijk bijzonder en lekker zeldzaam. Een niet direct opvallende maar zeer speciale aanvulling van het Nederlandse wagenpark. Koesteren.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.