In het wild: Mitsubishi Space Wagon (1991)

Ruimtereus met veel namen

Mitsubishi Space Wagon
Het zal niet de eerste keer zijn dat AutoWeek-lezer Bruno Vijverman ons verblijdt met een fijne inzending voor deze rubriek. Vandaag is het de Mitsubishi Space Wagon die ons scherm siert.

In 2004 viel in Nederland het doek voor de Mitsubishi Space Wagon, een forse MPV die destijds aan zijn derde generatie toe was. De auto doe vandaag op de planken staat, is een laat exemplaar van de oer-generatie.

In 1983 bracht Mitsubishi voor het eerst een Space Wagon op de markt, een auto die in grote delen van de wereld als Chariot door het leven ging. In de Verenigde Staten en Canada was de ruimtelijke Japanner ook als Dodge en Plymouth Colt te koop. In Canada stond de auto weer als Eagle Vista Wagon op de bestellijsten.

Het exemplaar op de foto's is een 2000 GLXI, wat betekent dat een 101 pk sterke 2,0-liter metende viercilinder verantwoordelijk is voor de aandrijving. Een topsnelheid van 170 km/h moest daarmee mogelijk zijn. In zo'n 10 tellen was een snelheid van 100 km/h te halen. Deze 2000 was er ook met vierwielaandrijving, al heeft dit exemplaar reguliere voorwielaandrijving. In 1991 verscheen de veel rondere tweede generatie Space Wagon, de rode Mitsubishi op deze foto's is er dus een uit de laatste productiemaanden.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.