In het wild: Honda Accord (1981)

Oer-Accord met extra luxe

In het wild: Honda Accord (1981)
Vorige week gaven we in de Supershowroom aandacht aan de Honda Accord en dit weekend hebben we dankzij AutoWeek-lezer Arnold van Gelder een oer-Accord in In het Wild!

Tussen 1976 en 1981 leverde Honda de allereerste Accord. Met dit model wilden de Japanners een vervolg geven aan het succes van de compacte Civic, een auto die kwam in een tijd dat de brandstofprijzen tot ijzingwekkende hoogten stegen. Aanvankelijk wilde Honda van de Accord een Mustang-achtige maken, al dwong de aanhoudende oliecrisis het merk er toe om ook van de Accord een verstandiger model te maken.

De grotere Honda verscheen als driedeurshatchback en als sedan. Dit exemplaar stamt uit het laatste levensjaar van de eerste generatie Accord: 1981. Onder de kap houdt zich een oerbetrouwbare 1.6-liter viercilinder die een voor die tijd zeer nette 80 pk levert. Op de achterzijde geeft de Accord trots te kennen over snelheidsafhankelijke (!) stuurbekrachtiging te beschikken, een unicum in dat segment.

Deze grijze Japanner is uitgevoerd als EX, iets dat volgens de Nederlandse brochure voor EXtra stond. "Extra luxe, extra dit, extra dat". Mooie marketing.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.