In het wild: Ford Consul Mark II Estate

De bescheiden broer

Ford Consul In het Wild
Vandaag in In het Wild: een stokoude en karaktervolle Ford Consul uit 1961, een auto waar we AutoWeek-lezer Yannick van den Berg hartelijk voor bedanken.

Net als momenteel het geval is, produceert Ford lang niet al zijn modellen voor iedere afzetmarkt. De Britse afdeling van het Amerikaanse merk produceerde tussen 1951 en 1962, en later ook tussen 1972 en 1975, diverse generaties van de Consul.

De Consul kan gezien worden als één van de modellijnen van Fords Zephyr-reeks waartoe ook de Zephyr Zodiac kan worden gerekend. Waar de Zephyrs over zespitters beschikten, was de Consul de variant op het Zephyr-platform die van bescheiden viercilinders was voorzien. Uiteindelijk was het de Consul die werd vervangen door de Cortina, een auto waarvan Ford enorme aantallen wist weg te zetten.

Het exemplaar op de foto's is een Consul Estate van de tweede generatie, een serie die tussen 1956 en 1962 in diverse smaken werd geleverd. Naast een cabriolet én een pick-up (voor de Australische markt) was deze Estate leverbaar. In het vooronder van dit ietwat roestige, maar misschien daardoor juist extra karaktervolle exemplaar uit 1961 doet een 1,7-liter grote viercilinder dienst als kloppend hart, het enige leverbare blok in de Consul.

PRIVATE LEASE Ford

Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 449
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 591
 

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.