In het wild: Alfa Romeo 33 Giardinetta (1984)

Uitgestorven Italiaan in prachtstaat

In het wild: Alfa Romeo 33 Giardinetta (1984)
Dankzij AutoWeek-lezer Igno Vriens hebben we vandaag wel een heel zeldzame Italiaan op de planken staan. We hebben het over de voorloper van de 145 en 146: de 33. Ook nog eens als Giardinetta mét vierwielaandrijving!

De Alfa Romeo die vandaag in deze rubriek de show steelt, is er niet zomaar een. Het is een 33 in stationvorm van de eerste lichting, een zogeheten Giardinetta. Dit exemplaar stamt uit 1984 en is daarmee ook nog eens een hele vroege. Later zou het model namelijk liefst twee keer onder het mes gaan.

Deze oer-33 heeft een 94 pk sterke 1,5-liter boxermotor onder de kap liggen. Veel viel er destijds overigens niet te kiezen. De enige keuze die je had, was die tussen voor- of vierwielaandrijving. De persoon die dit exemplaar in 1984 nieuw kocht, heeft voor die laatste optie gekozen. In totaal zijn 36.932 33's verkocht. In ons land zijn echter nog maar 4 33's Giardinetta 4x4 te vinden. In 1995 rolde de laatste 33 van de band, de 145/146 werd als opvolger gepresenteerd.

PRIVATE LEASE Alfa Romeo

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.