In beeld: Vazirani Shul

Indiase supercar debuteert in Goodwood

Vazirani Shul
Het Indiase Vazirani heeft zoals beloofd zijn eerste supercar gepresenteerd: de Shul.

Eerder deze week schreven we over het in het Indiase Mumbai gevestigde Vazirani, een klein en nieuw bedrijf dat zich gaat begeven in het territorium van de supercars. Na een onduidelijke teaservideo kunnen we de auto nu in zijn geheel bekijken, al is Vazirani op moment van schrijven nog niet bepaald scheutig als het op de informatievoorziening aankomt.

De Shul is net als creaties van merken als Techrules een elektrische supercar, die wordt bijgestaan door een turbine-benzinemotor die als range-extender fungeert. Achter elk wiel is een elektromotor geplaatst. Hoe krachtig en hoe snel deze platte exoot is, wordt later gepresenteerd. De auto is namelijk nog niet helemaal uitontwikkeld. Het chassis van de auto is uit koolstofvezel vervaardigd en ook delen van het koetswerk zijn van dicht lichtgewicht materiaal gemaakt.

Vazirani Automotive is opgericht door Chunky Vazurani, een ontwerper die onder andere ervaring heeft opgedaan bij Rolls-Royce, Jaguar en Land Rover. Het lijkt er overigens op dat Vazirani banden heeft met de ontwikkelaars van de racegame Gran Turismo Sport. Waarschijnlijk zal de auto dan ook in die game opduikt.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.