In beeld: Renault Mégane RS

Nog even geduld

Renault Mégane RS teaser
Met grote spanning wacht autoland op de onthulling van de nieuwe Mégane RS. Renault laat de auto nu opnieuw zien en geeft tevens de introductiedatum weg.

Liefhebbers van de Mégane RS: zet op de kalender maar een grote rode cirkel om 26 mei, dat is de dag waarop Renault de hagelnieuwe generatie Mégane RS laat kennismaken met de buitenwereld.

De laatste Mégane RS staat bekend als de hot hatch van het C-segment die het ene na het andere record op de Nürburgring op zijn naam heeft weten te zetten.

Eerder zagen we de auto al onder een doek staan en onlangs dook de bilpartij van een oranjekleurige Mégane RS op, een achterzijde waarop de diffuser met stevige trapeziumvormige uitlaat zichtbaar was.

In z'n meest recente vorm schopte de Mégane RS het tot 275 pk. Voor de aandrijving verwachten we opnieuw een geblazen 1.8 viercilinder. In de dit jaar gepresenteerde Alpine A110 ligt een 252 pk en 320 Nm sterke 1,8-liter grote turbomotor. Wij mikken erop dat een extra potente variant van dat blok als kloppend hart zal dienen. Of de vierwielsturing die we van de Mégane GT kennen ook naar de RS komt, valt nog te bezien.

Eenmaal op de markt, mag de Mégane RS natuurlijk direct al aan de bak. Onlangs wist Honda met de nieuwe Civic Type-R op de Nürburgring een tijd te zetten van 7 minuten en 43, seconden. De Japanner mag zich daarmee vooralsnog de snelste voorwielaandrijver op de Nordschleife noemen.

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.