In beeld: gefacelifte Kia Picanto

Good Morning

Kia Picanto facelift

De Koreaanse broertjes Kia Picanto en Hyundai i10 dansen niet op dezelfde maat. Waar de Picanto drie jaar geleden volledig werd vernieuwd, voegde Hyundai pas vorig jaar een compleet nieuwe i10 aan zijn leveringsgamma toe. De Picanto heeft enkele jaren meer ervaring en wordt logischerwijs een stuk eerder gefacelift. Dit zijn de eerste foto's van die vernieuwde stadsrakker.

Hoewel, de eerste foto's ... technisch is dat niet helemaal waar. Er doken eerder al foto's op van een ingepakt testexemplaar van de vernieuwde Picanto, maar niet eerder zagen we de auto compleet ontdaan van zijn camouflagepak.

De gefacelifte Picanto, of Morning zoals de auto in thuisland Zuid-Korea heet, krijgt herziene koplampen waarin vier led-elementen het beeld bepalen. De vorm van de grille blijft intact, al voorziet Kia de tussen de koplampen gehuisveste gleuf van een chroomkleurige omlijsting én van twee chroomkleurige strips. Lager op de neus zien we een gewijzigde bumper, een exemplaar met aan weerszijden nieuwe grote openingen en twee chroomkleurige elementen aan de onderzijde.

Aan de achterkant zien we eveneens aangepaste lichtunits, led-exemplaren met een herkenbare lichtsignatuur. Ook onderaan de achterzijde nemen we een gewijzigde bumper waar, een exemplaar dat net als de voorbumper van de twee chroomkleurige elementen zijn voorzien. Overigens gaat het op deze afbeeldingen waarschijnlijk om een als GT-Line uitgevoerde Picanto, kijk niet gek op als minder rijkelijk aangeklede exemplaren minder excentriek voor de dag komen.

Later dit jaar meer!

PRIVATE LEASE Kia Picanto

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 267
 
DirectLease
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 299
 
Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Leaseplan
Kia Picanto 1.0 DPi DynamicLine 4-zits (5D/5H)
€ 344
 
Alphabet
Kia Picanto 1.0 DPi DynamicPlusLine 4-zits (5D/5H)
€ 349
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.