Hyundai’s Amsterdamse proef autodeelproject stopt

Geplande proeftijd zit erop

Hyundai Ioniq autodeelprogramma Amsterdam

De afgelopen veertien maanden veroverden 100 spierwitte elektrische Hyundais Ioniq de Amsterdamse wegen en grachten voor een proef met autodelen. De geplande proeftijd zit er nu bijna op. Tijd voor de importeur om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Om te zien hoe rendabel autodeelprojecten zijn, lanceerde Hyundai Nederland in samenwerking met Car4Share in oktober 2017 hun Ioniq Car Sharing-project. Dit gebeurde in Amsterdam om de parkeerdruk op een efficiënte manier aan te pakken en de CO2- en NOX-uitstoot te verminderen. Het ging de afgelopen veertien maanden nog om een proef om te zien hoe merken dergelijke projecten voordelig in de markt kunnen zetten. De doelstellingen zijn volgens de importeur na de geplande veertien maanden behaald, waardoor het project voorlopig tot een einde komt. “Sinds de start zijn er meer dan 100.000 ritten door 10.000 gebruikers gemaakt. Zij legden samen meer dan een miljoen elektrische kilometers af. Het leuke was dat de witte Ioniqs buiten de stadsring kwamen. Sommigen kwamen zelfs in Duitsland”, aldus de Nederlandse importeur.

Hyundai neemt nu tot uiterlijk 30 december de tijd om de auto’s uit het Amsterdamse straatbeeld te halen. De gebruikers zijn hiervan op de hoogte gesteld. “Het is met de verzamelde informatie nu de hoogste tijd om vooruit te kijken naar de toekomst.” Alle Ioniq's worden nu klaargemaakt voor verkoop. 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.