Hyundai Tucson maakt comeback

Hyundai Tucson ix35 teaser
Hyundai komt binnenkort met een opvolger van de ix35. Het typeplaatje zal echter niet langer 'ix35' vermelden; in plaats daarvan keert de naam Tucson terug op de achterklep van de Koreaanse cross-over.

In 2009 liet Hyundai de naam Tucson vallen en liet de compacte cross-over voortaan door het leven gaan als ix35. In de VS en het thuisland, Zuid-Korea, bleef de auto Tucson heten. Nu we in Europa net goed en wel aan de typenaam ix35 gewend zijn, heeft Hyundai besloten om het roer om te gooien. De derde generatie heet 'gewoon' weer Tucson.

"Men vond de naam Tucson dusdanig sterk dat is besloten om deze terug te laten keren. Dat heeft mede te maken met een wisseling van de wacht bij Hyundai. Dit is de eerste Hyundai die volledig onder supervisie van hoofdontwerper Peter Schreyer is ontstaan", verklaart de woordvoerder van Hyundai Nederland de naamswijziging.

Voor het A-, B-, C- en D-segment blijven in Europa de i-typenamen behouden. Hetzelfde geldt voor de ix20. 'Echte' namen blijven gereserveerd voor de Tucson, Santa Fe en Genesis.

Het verhaal rond de naamswijziging wordt aangevuld met een schets van de nieuwe Tucson, die in maart op de autobeurs van Genève wordt onthuld. Later deze maand gaan we de auto al bekijken tijdens een presentatie in Berlijn. Qua lijnenspel grijpt de Tucson terug naar de Intrado concept-car (foto 3 en 4) die vorig jaar rond deze tijd werd onthuld.

De nieuwe Hyundai Tucson zal tegen het einde van de zomer in de Nederlandse showroom staan.

PRIVATE LEASE Hyundai Tucson

DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Comfort (5D/6H)
€ 679
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum