Hyundai Staria Kinder is eigenwijze schoolbus

Robocop als schoolbus

Hyundai Staria Kinder

Een nieuwe maand, een nieuwe variant van de nieuwe Hyundai Staria. Dat verschijnsel gaat natuurlijk geen eeuwigheid duren, maar is vooralsnog wel van toepassing. Hyundai komt namelijk met een schoolbusje op basis van de eigenwijze Staria.

In september bespraken we de alleen op de Australische markt gebrachte, kaler dan het schedeldak van Humberto Tan en beduidend minder glimmend uitgevoerde Hyundai Staria Load, een bestelversie van personenbus Staria. De Hyundai Staria Kinder in dit artikel is zoals de toevoeging aan zijn modelnaam waarschijnlijk al weggeeft een schoolbus op basis van diezelfde Staria. Het betreft een bedrijfswagen van Hyundai die met zijn Robocop-achtige front minstens zo eigenwijs is vormgegeven als de kinderen die dit busje in Zuid-Korea van A naar B gaat brengen. Heeft dit artikel voor de Nederlandse markt dan ook maar enige vorm van relevantie? Welnee, maar voor de liefhebber van wat er zich elders in de wereld op autogebied afspeelt en voor wie de Staria net als wij wel kunnen waarderen biedt het hopelijk interessant lees- en kijkvoer.

Hyundai Staria Kinder

Hyundai Staria

De Hyundai Staria is er als personenversie met zeven en elf zitplaatsen. De Staria Kinder die je op deze foto's ziet, kan 11 of maar liefst 15 schoolgangertjes kwijt. Hyundai houdt rekening met het beperkte formaat van de hoofdpassagiers van de Staria Kinder en geeft elke zitplek in hoogte verstelbare gordels. Hyundai stopt de schoolbus-Staria daarnaast vol met vrijwel alle veiligheidssystemen die het in de bus kan leveren. Zo heeft de Staria Kinder Fordward Collision Prevention Assist, Lane Departure Prevention Assist, Lane Keeping Assist en Rear Cross Collision Prevention Assist.

De Hyundai  Staria Kinder heeft standaard onder meer een dubbele set waarschuwingslampen op het dak, evenals een uitklapbaar waarschuwingsbord om het overige verkeer tijdens het in- en uitstappen van de passagiers op de aanwezigheid van zijn waardevolle lading te attenderen. De Staria Kinder Load heeft in alle gevallen een 3.5 V6 onder de kap die naast benzine ook lpg lust. De 11-zits Staria Kinder kost in Zuid-Korea omgerekend €25.150. Voor de variant met 15 zitplekken vraagt Hyundai €27.050.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.