Hyundai Kona laat zich zien

Nieuwe cross-over voor Captur-segment

Hyundai Kona laat zich zien
Opnieuw verschijnt de Hyundai Kona digitaal ten tonele. De compacte cross-over staat te trappelen om het segment van cross-overs in het B-segment te betreden.

Volgens Hyundai is de Kona "[...] een stoere interpretatie van een nieuwe designtaal van Hyundai." In hoeverre we de zogenoemde twin-koplampen die op de teaserafbeelding zichtbaar zijn terug gaan zien op andere modellen van Hyundai, valt nog te bezien. Belangrijker is de auto natuurlijk zelf: Hyundai's nieuwe inzending voor het segment waarin auto's als de Renault Captur de scepter zwaaien.

De Kona, vernoemd naar een district op Hawaii, deelt zijn technische basis naar verwachting met de i20. De Kona is niet de enige nieuwkomer uit Korea. we verwachten namelijk dat ook zustermerk Kia op termijn een dergelijk model lanceert, een auto die waarschijnlijk de Venga gaat opvolgen. Wij denken dat diens broer ix20 van Hyundai door deze Kona wordt vervangen.

Hyundai laat weten tussen nu en 2021 maar liefst dertig nieuwe modellen of derivaten op de markt te gaan brengen. De i30 N en de i30 'Fastback' maken daar deel van uit, hetzelfde geldt voor een nieuwe SUV met een brandstofcel aan boord.

PRIVATE LEASE Hyundai Kona

DirectLease
Hyundai Kona Electric 39kWh Comfort (5D/CVT)
€ 509
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.