Hyundai Kona Electric maximaal 50.000 euro

Komt in juli

Hyundai Kona Electric gepresenteerd
De veelbelovende Hyundai Kona Electric heeft nog geen prijskaartje, maar Hyundai licht wel vast een tipje van de sluier op. De auto gaat niet meer dan 50.000 euro kosten, belooft het merk.

Voor ongeveer dat bedrag staat de Kona Electric straks in de meest luxueuze uitvoering klaar en met het grootste accupakket. Die versie, met 64 kWh, moet zo'n 470 km ver komen op een acculading en sprint in 7,6 seconden van 0 naar 100 km/h. De eenvoudigste Kona Electric opereert straks juist boven de Ioniq Electric, die er vanaf €33.995 is en maximaal €37.495 kost. De eenvoudigste elektrische Kona biedt voor z'n meerprijs ten opzichte van de Ioniq niet alleen een SUV-koets, maar ook een groter accupakket. Met 39,2 kWh (Ioniq: 28 kWh) moet 300 km op een lading met deze versie alsnog haalbaar zijn. De basis-Kona heeft niet alleen een kleinere accucapaciteit dan de topversie, maar beschikt ook over minder vermogen. Ter indicatie: het sprintje van 0 naar 100 neemt hier 9,3 tellen in beslag.

De Hyundai Kona Electric komt in juli naar Nederland. Voor die tijd krijgen we ongetwijfeld de definitieve prijzen te horen.

Video

PRIVATE LEASE Hyundai Kona

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (117) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum