Hyundai ix35 Fuel Cell enorm afgeprijsd

Hyundai ix35 Fuel Cell enorm afgeprijsd
Hyundai heeft net de ix35 vervangen door de Tucson maar dat geldt nog niet voor de versie die op waterstof loopt, de ix35 Fuel Cell. Hyundai Nederland heeft de SUV nu voorzien van een stuk aantrekkelijker prijskaartje.

De Hyundai ix35 Fuel Cell werd tot voor kort in beperkte aantallen gebouwd, vandaar dat het prijskaartje in Nederland een slordige 150.000 euro vermeldde. Nu de geproduceerde aantallen in Zuid-Korea hoger liggen, kan de Nederlandse Hyundai-importeur de prijs flink naar beneden bijstellen. Wat heet: de ix35 op waterstof is nu verkrijgbaar voor 55.000 euro, exclusief btw. Inclusief komt dat neer op 66.550 euro.

"Nederland is een van de landen die prioriteit heeft bij Hyundai. We hebben de ix35 Fuel Cell gunstiger kunnen prijzen doordat de productie is opgeschroefd, we marge hebben ingeleverd en er nog wat EU-subsidies bovenop komen", aldus Mike Belinfante, woordvoerder van Hyundai Nederland. De waterstof-SUV wordt in Europa in 11 landen geleverd en daarnaast in de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Korea en Canada.

Een goede watersof-infrastuctuur is nog steeds iets waar aan gewerkt moet worden. Belinfante: "Er zijn nu nog slechts twee publieke tankstations, dat moeten er binnen nu en een jaar 4 à 5 zijn en in 2020 moet dat aantal uitgebreid zijn naar 20. We voeren daar op dit moment gesprekken over met diverse partijen, waaronder de TU Delft." Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden voor 'thuistaps' maar dat zal pas na 2020 gaan spelen, volgens de woordvoerder.

De ix35 Fuel Cell, die een actieradius van zo'n 600 kilometer heeft, zal nog ongeveer 1,5 jaar worden doorgeproduceerd, daarna komt Hyundai met een opvolger. Of dat een Tucson op waterstof zal zijn of een ander model, is op dit moment nog niet duidelijk. Hyundai verwacht dit jaar ongeveer 50 waterstofauto's te verkopen in Nederland, waarvan het overgrote deel zal worden geleasd.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.