Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015) #3

autoreview

Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)
Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)Hyundai ix35 1.6 GDI Go! 2WD (2015)

Signalement

Uitvoeringix35 1.6 GDI Go! 2WD
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf29.000 km
KM-stand laatst60.700 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Hyundai ix35 uit Nederland op Curaçao,

 • 60.000 km

Na bijna 2 jaar in een Renault Captur te hebben gereden was ik niet echt te spreken over de Captur.
Had deze auto in 2015 nieuw aangeschaft maar vond uiteindelijk de 0.9 benzine motor en het materiaalgebruik erg tegenvallen, vooral de 0.9 motor moest je contant op toeren houden hierdoor moest er elke keer terug geschakeld worden en ook de turbo vond ik ook niet echt fijn greep elke keer in boven bepaalde toeren dit voelde heel kunstmatig aan niet echt fijn, heb dit ook niet echt opgemerkt tijdens de proefrit.

Maar om het verhaal kort te houden over de Captur heb ik deze in 2017 met +/-15.000km ingerolen bij autobedrijf Smeeing in Soest nadat ik op internet mijn oog heb laten vallen op een Hyundai ix35 1.6GDI benzine die daar te koop stond.
Deze auto kwam ook uit 2015 en had toen een kilometerstand van 29.000km, dat was wel bijna 2 keer zoveel als de Captur maar dat maakte mij niet zoveel uit.
Na goed onderhandelen een mooi inruil bedrag voor de Captur terug gekregen te hebben was ik de eigenaar van de ix35 geworden. (proefrit uitgebreider gedaan)
De auto was/is helemaal compleet bijna alle opties zaten er op navigatie/ achteruitrijcamera met parkeersensoren/stoelverwarming ook achter, deze optie zie je eigenlijk alleen maar bij de duurdere merken, en een afneembare trekhaak en standaard een reserveband die precies hetzelfde is dan de 4 banden en velgen die eronder zitten 17 inch, en niet te vergeten ruitenwisserontdooier om er voor te zorgen dat de wissers niet blijven plakken in de winter en ook beter veegden.

Ik heb 2 jaar geleden wel andere velgen genomen, 19 inch hierdoor oogt de auto net wat anders maar het rijcomfort is niet achteruit gegaan.
Ik rij de Hyundai nu 4 jaar en ben er nog steeds blij mee de auto bevalt mij nog steeds heb er inmiddels 30.000km mee gereden in 4 jaar tijd waarmee de kilometerstand op ruim 60.000 staat (25-12-20)
Ik ben in Maart 2019 geëmigreerd naar Curaçao en heb mijn ix35 meegenomen in de 40 voet container samen met het huisraad, ik vond het zonde om de auto weg te doen en heb daarom besloten om de auto mee te nemen.
En omdat je als inwoner van Curaçao geen invoerrechten hoeft te betalen (mits de auto 1 jaar op naam heb gestaan in Nederland wat ook geldt voor de autoverzekering.)

Nu rijd de Hyundai bijna 2 jaar rond op Curaçao en je ziet dat het wel wat te lijden heeft door het klimaat, zoals de koplampunits zie je wat verkleuren door de zon ze worden doffer omdat de coating los laat, dit is op te lossen om ze te laten polijsten maar door de +/-3000 zonuren per jaar zijn ze zo weer dof alleen als het erger wordt moet het wel want anders komt hij niet door de keuring wat bij elke auto om de twee jaar is ongeacht de leeftijd.
Ook laat ik elk jaar onderhoud plegen bij een universele garage, carteam autobedrijf willemstad.
Ik wilde dit eerst laten doen bij de Hyundai dealer maar de kans bestond dat ze bepaalde codes niet konden uitlezen mocht er iets geprogrammeerd worden omdat het een Europees model is, dit vertrouwde ik niet zo en daarom heb ik een andere bekende garage opgezocht en hier kunnen ze alles.

Op zich rijd de Hyundai best wel goed hier op het eiland maar soms kom je motorvermogen te kort omdat het landschap heuvelachtig is en je rijd ook met de airco aan wat al een vermogen inlevert
het liefst zou ik kiezen voor een auto met een grotere motor bijvoorbeeld een 2.0.
Ook zou ik kiezen voor een automaat dan een handbak vind ik persoonlijker beter rijden.
Maar eigenlijk is het de bedoeling om zo lang mogelijk met de Hyundai te rijden de auto is nu bijna 6 jaar maar wil kijken als hij 10-15 jaar oud is.
De auto rijd erg goed en er is ook niks tot weinig op aan te merken ja de bestuurdersstoel is aan het scheuren aan de zijkant maar dit schijnt een bekend kwaaltje te zijn van het merk, dit heb ik provisoires gemaakt het heeft met het frame te maken eigenlijk moet er een nieuwe stoel in maar dit ga ik niet laten doen want hier op Curaçao kunnen ze die lange garantie niet van 5 en 7 jaar.

Ergens in het begin van 2021 laat ik weer een onderhoudsbeurt uitvoeren en hier doe ik ook verslag van.


1 jaar verder en weer een grote beurt,

 • 60.700 km

Vandaag 27-1-2021 weer een grote beurt + airco service laten uitvoeren op Curaçao wederom niks bijzonders.
Dit keer is er gebruikt gemaakt van MPM motorolie i.p.v van Shell helix, dit komt omdat de garagebedrijf onderdeel is geworden van de Nederlandse CARTEAM organisatie.
Maakt mij niet zoveel uit want MPM schijnt een heel goed merk te wezen, had er zelf nooit van gehoord (waar google goed voor is😋)
Op weg naar de volgende grote beurt in 2022!!!!

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (11)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens