Hyundai Ioniq 6: lage broer Ioniq 5

Ingepakt op pad

Spyshots Hyundai Ioniq 6
Spyshots Hyundai Ioniq 6Spyshots Hyundai Ioniq 6Spyshots Hyundai Ioniq 6Spyshots Hyundai Ioniq 6Spyshots Hyundai Ioniq 6Spyshots Hyundai Ioniq 6Spyshots Hyundai Ioniq 6Spyshots Hyundai Ioniq 6Spyshots Hyundai Ioniq 6

Hyundai en zustermerk Kia bereiden een stevig EV-offensief voor dat in de vorm van auto's als de Ioniq 5 en EV6 al vorm begint te krijgen. Hyundai geeft de vrij forse en hoekige Ioniq 5 in de vorm van de Ioniq 6 een lager, ronder maar minstens zo extravagant vormgegeven broertje. Het is die Hyundai Ioniq 6 die op deze spionageplaten weer in testkostuum is te zien.

Elektrische auto's komen langzaam maar zeker in meer carrosserievarianten beschikbaar. Aanvankelijk waren EV's voornamelijk hatchbacks, cross-overs of SUV's, maar autofabrikanten nemen steeds vaker ook andere segmenten in het vizier. Mercedes-Benz heeft de EQS en de EQE, MG komt met een elektrische stationwagen, Tesla heeft al tijden de Model S en Model 3 en Hyundai slijpt de messen om ze in het verkoopsucces van die laatste te steken. Het wapen? De Ioniq 6.

De Hyundai Ioniq 6 is het lage broertje van de Ioniq 5, waar Hyundai een compleet ander maar minstens zo uitgesproken design overheen uitstort. Waar de Ioniq 5 met zijn hoekige hatchbackvorm enigszins teruggrijpt op autodesign uit de jaren 80, wordt de Ioniq 6 een veel ronder model waar we met wat fantasie wat invloeden van de jaren 90 in zien. Natuurlijk wordt ook de Ioniq 6 een modern ding om te zien en Hyundai's ontwerpteam heeft zich achter de tekentafel duidelijk niet ingehouden. De Ioniq 6 krijgt een opvallende aflopende bilpartij met daarop waarschijnlijk een spoilerachtig ornament. De Ioniq 6 wordt in feite de productieversie van de Hyundai Prophecy Concept, al wordt het ontwerp van dat studiemodel in mindere mate overgeheveld naar de Ioniq 6 dan het design van de Hyundai 45 Concept naar de Ioniq 5.

Hyundai Ioniq 6 Blik to the Future

Hyundai Ioniq 6 (illustratie)

Net als de Hyundai Ioniq 5 komt de 6 op het E-GMP platform te staan. Dankzij de Ioniq 5 en de Kia EV6 weten we al wat dat speciaal voor elektrische auto's ontwikkelde platform in huis heeft. Verwacht versies met een 73 kWh accu en mogelijk ook een vriendelijker geprijsde variant met 58 kWh accu. De versies met het grotere accupakket zullen beschikbaar komen met achter- en voorwielaandrijving, reken dus op meerdere vermogensversies.

De Ioniq 6 is heus niet het enige dat Hyundai op Ioniq-vlak in ontwikkeling heeft. Het merk komt nog met een spectaculaire N-versie van de Ioniq 5 en komt op termijn met de van deze Seven Concept afgeleide elektrische SUV die Ioniq 7 gaat heten.

PRIVATE LEASE Hyundai Ioniq 6

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum