Hyundai investeert miljarden in nieuwe fabriek VS

Accu’s en EV’s, uiteraard

Hyundai fabriek Bryan County Georgia

De Hyundai Motor Group is begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek in de Amerikaanse staat Georgia, die vanaf 2025 EV’s en accupakketten gaat produceren.

De nieuwe fabriek van Hyundai in Bryan County, Georgia wordt door Hyundai de Hyundai Motor Group Metaplant America genoemd, kortweg HMGMA. De locatie moet vanaf al vanaf de eerste helft van 2025 elektrische auto’s gaan produceren en heeft een capaciteit van 300.000 stuks per jaar. Hyundai investeert 5,54 miljard dollar, min of meer datzelfde bedrag in euro’s, in de bouw van het project. Met ‘Hyundai’ bedoelen we in dit kader niet het merk, maar het bedrijf. Dat betekent dat er in Georgia ook auto’s van Kia en Genesis kunnen en zullen worden gebouwd. De opening van de fabriek levert naar verwachting 8.100 arbeidsplaatsen op in de regio.

De extra capaciteit is hard nodig als Hyundai zijn ambities op het gebied van EV’s wil halen. Tegen 2030 wil het Koreaanse bedrijf namelijk jaarlijks 3,23 miljoen volledig elektrische auto’s verkopen, en die moeten toch ergens worden gemaakt. Hyundai is zeker niet de eerste buitenlandse autobouwer die daarom fors geld investeert in de Verenigde Staten. Eerder kondigde BMW al een flinke uitbreiding in Spartanburg aan, terwijl Mercedes in Alabama onder meer de EQE SUV en EQS SUV produceert, inclusief accupakketten.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai i20 1.2 MPI i-Motion (5D/5H)
€ 359
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Comfort (5D/7A)
€ 619
 

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.