Hyundai heeft ook een hybride

Hyundai heeft ook een hybride
In navolging van onder andere Toyota heeft nu ook de Koreaanse autogigant Hyundai een hybride ontwikkeld. De auto wordt vooralsnog alleen op de thuismarkt geleverd. Het gaat om een Elantra die gebruik maakt van LPG en lithium-ion accu's.
De Hyundai Elantra doet het in Zuid-Korea nog altijd goed en is dus de perfecte basis om een hybride model voor de thuismarkt op te ontwikkelen. De auto kan 17,8 kilometer ver komen op een liter LPG. Voor de prijs waar je in Zuid-Korea een liter benzine koopt kun je zodoende 38,5 kilometer ver komen met de hybride Elantra. Vooralsnog zijn er geen plannen om de auto te gaan exporteren. De introductie van het hybride model dient als doel om het groene imago van Hyundai op te vijzelen. En dat lijkt aardig te lukken, want met een CO2 uitstoot van 99 gram per kilometer is het één van de schoonste auto's die verkrijgbaar is op de thuismarkt. Het model dient tevens als studie voor een benzine-hybride die Hyundai aan het ontwikkelen is. Deze auto, die gebaseerd is op de Sonata, moet in de tweede helft van volgend jaar klaar zijn. De ontwikkeling van de Elantra heeft even geduurd, in 2007 waren de eerste leventekenen al zichtbaar.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.