Huidige Fiat Punto gaat door als Classic

Fiat Punto
Wanneer aan het einde van het jaar de nieuwe Fiat Punto in de showrooms verschijnt, gaat het huidige model door als Punto Classic.
Wanneer aan het einde van het jaar de nieuwe Fiat Punto in de showrooms verschijnt, gaat het huidige model door als Punto Classic.

Over enige tijd wordt het programma van de Fiat Punto flink gereduceerd. Uiteindelijk blijft er van het huidige model maar één variant over: de Punto Classic. Dat model wordt dat gevoerd naast het nieuwe model van de Punto, die in oktober in de verkoop zal gaan. De oude Punto zal nog tot het einde van 2006 in productie blijven. Fiat heeft besloten tot het overgangsmodel omdat de nieuwe Fiat een stuk groter is dan de oude Punto. De nieuweling heeft een lengte van 4.04 meter, terwijl de huidige 3.86 meter lang is.
Vandaag is in de Fiat Punto-fabriek in het Zuid-Italiaanse Melfi gevierd dat de 6 miljoenste Punto is geproduceerd. In 1993 werd het eerste model met die naam geïntroduceerd. De Punto wordt gebouwd in Melfi, op het Siciliaanse Immerese en in Turijn. In Melfi rolt de compacte Fiat naast de Lancia Ypsilon van de band. De nieuwe Punto zal ook in deze fabriek worden geproduceerd. In de fabriek in Melfi werken 5.000 mensen. De 6-miljoenste Fiat is overhandigd aan fabrieksdirecteur Massiomo Rissi.