Honda Legend na 10 jaar compleet in het nieuw

Honda Legend Hybrid
De Honda Legend nam bij ons in 2010 met stille trom afscheid, maar de typenaam leeft in de rest van de wereld voort. In Tokio heeft Honda de vijfde generatie van het topmodel onthuld.

Het uiterlijk van de nieuwe Legend is geen verrassing meer, want de auto kennen we sinds 2012 als Acura RLX. Nu heeft Honda 'm ook als Legend gepresenteerd. De auto gaat in Japan op 22 januari in de verkoop, de kans is klein dat we de auto in de Nederlandse showroom gaan aantreffen. De nieuwe Legend vervangt het model dat in 2004 werd gelanceerd.

Onderhuids is de nieuwe Legend identiek aan eerdergenoemde Acura. Dat betekent dat er ook een hybride-versie beschikbaar is, die een 3,5-liter V6 koppelt aan drie elektromotoren. Samen zijn ze goed voor 382 pk. De verbrandingsmotor drijft de voorwielen aan, twee elektromotoren nemen de achteras voor hun rekening en zo kan de Legend dus ook als vierwielaandrijver door het leven gaan. De derde elektromotor zit tussen de V6 en de zeventraps-DCT-automaat in. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5,9 l/100 km.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.