Historisch verantwoord: Dodge Charger Daytona R/T

Gezocht: de nieuwe Bo & Luke Duke

Dodge Charger Daytone R/T
Dodge Charger Daytone R/TDodge Charger Daytone R/TDodge Charger Daytone R/TDodge Charger Daytone R/TDodge Charger Daytone R/TDodge Charger Daytone R/T
Dodge komt in de Verenigde Staten met een gelimiteerd model van de Charger. De Daytona R/T moet het oude 'muscle car'-tijdperk laten herleven.

Dodge komt in de Verenigde Staten met een gelimiteerd model van de Charger. De Daytona R/T moet het oude 'muscle car'-tijdperk laten herleven.

Dodge komt met de Charger Daytona R/T om te vieren dat de Charger na 27 jaar afwezigheid weer terug is op het circuit van Daytona voor een Nascar-race.
Van de Daytona R/T versie wordt een gelimiteerde serie gebouwd voor straatgebruik. Wie zich de Dukes of Hazzard wil voelen, moet er snel bij zijn. Alleen de eerste serie van de Daytona R/T zal namelijk worden gespoten in metallic oranje, net als de race-Charger die dienst deed in 1970. Het kleurenschema heet Go Man, Go!; net als in de jaren '70. De productie van de oranje Chargers begint aan het begin van de zomer. Wanneer die productie is gestopt, begint de productie van de serie die in 'Top Banana'-geel is gespoten.
De Dodge Charger is voorzien van de 5,7-liter Hemi-motor die voor de gelegenheid is opgeschroefd tot 350 pk. De 'normale' motor levert er 10 minder. Het maximale koppel van de Daytona R/T is 529 Nm.
Met de Dodge Charger Daytona R/T wordt de terugkeer gevierd van het model in de Nascar-raceklasse. Afgelopen week is de offciële raceauto voor het nieuwe seizoen onthuld.