Het is zover: de laatste Land Rover Defender

Oer-Land Rover 68 jaar in productie geweest

Laatste Land Rover Defender
Laatste Land Rover DefenderLaatste Land Rover DefenderLaatste Land Rover DefenderLaatste Land Rover DefenderLand Rover DefenderLand Rover DefenderLand Rover DefenderLand Rover DefenderLand Rover DefenderLand Rover DefenderLand Rover DefenderLand Rover DefenderLand Rover DefenderLand Rover Defender
Het is een historische dag: na 68 jaar komt de productie van de auto waarmee Land Rover ooit begon ten einde.

Goed, de naam Defender wordt 'pas' sinds 1991 op de neus van de auto geplakt, maar veel meer dan dat veranderde er toen niet aan dit rijdende stukje historie. In de basis is de Defender die vandaag van de band loopt nog steeds de auto die in 1948 als Land Rover Series I werd gepresenteerd op onze eigen AutoRAI. Twee onderdelen zitten vanaf het allereerste begin ongewijzigd op alle Soft Top Series Land Rovers en Defenders sinds 1948: de motorkapbevestiging en de steun onder de bodemplaat.

Decennialang was deze auto, die ooit werd ontworpen als handig hulpmiddel voor boeren, de enige Land Rover. Dat veranderde toen in 1970 de Range Rover, op zijn beurt een oer-SUV, op de markt verscheen. Pas bij de verschijning van de Discovery vonden de Engelsen het nodig om het oorspronkelijke model met een nieuwe naam te onderscheiden van z'n merkgenoten.

Het verdwijnen van de inmiddels antieke Defender hangt al jaren in de lucht, maar vandaag is de treurige dag dan eindelijk aangebroken. Er zijn in totaal meer dan twee miljoen exemplaren gebouwd in het Engelse Solihull. Een opvolger is er nog niet, maar staat wel degelijk op de planning: in 2018 moet het zover zijn.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (99) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.