Herboren Suzuki Baleno in detail

In april te koop, ook als Smart Hybrid

Suzuki Baleno
Suzuki BalenoSuzuki BalenoSuzuki BalenoSuzuki BalenoSuzuki BalenoSuzuki BalenoSuzuki BalenoSuzuki BalenoSuzuki Baleno
Eerder al konden we kennismaken met de productieversie van de Suzuki iK-2 Concept: de Baleno. Vandaag hebben we meer informatie over onder andere het motorenaanbod.

Suzuki's nieuweling heet Baleno, en daarmee wordt een relatief oude naam afgestoft. De productieversie van de aanvankelijk in Genève getoonde iK-2 Concept mag er dan relatief klein uitzien, hij is toch 15 centimeter langer dan de Swift. Z'n totale lengte komt daarmee uit op zo'n 4 meter.

Die lengte komt voor een deel ten goede aan de bagageruimte, de Baleno kan namelijk 355 liter aan spullen meesjouwen. Onder de kap legt Suzuki een 1,0-liter Booster Jet-blok. Dat wisten we al, maar vandaag kunnen we melden dat de nieuwe geblazen driepitter 112 pk en 170 Nm levert.

Ook is een 90 pk sterke 1,2-liter viercilinder beschikbaar, een motor die we kennen uit de Swift. Deze levert 120 Nm aan koppel, en is in het geval van de Baleno een zogenaamde 'smart hybrid'. Dat wil zeggen dat remenergie wordt opgeslagen, die vervolgens kan worden ingezet bij bijvoorbeeld het acceleren. Ook de elektronische componenten kunnen van geregenereerde energie worden voorzien. Dat scheelt weer in het verbruik.

Ook opvallend: het nieuwe lichte platform van de Baleno zorgt ervoor dat het totale gewicht beperkt blijft tot onder de 900 kilo. Zaken als adaptieve cruisecontrol en Radar Brake Support vinden eveneens hun weg naar de nieuwe Japanner.

We kunnen de nieuwe Baleno al in april volgend jaar in de showrooms tegenkomen. Prijzen worden in de aanloop daarnaartoe bekendgemaakt.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.