Hennessey blaast door met Camaro

Chevrolet Camaro Hennessey ZL1
Chevrolet Camaro Hennessey ZL1Chevrolet Camaro Hennessey ZL1Chevrolet Camaro Hennessey ZL1Chevrolet Camaro Hennessey ZL1Chevrolet Camaro Hennessey ZL1Chevrolet Camaro Hennessey ZL1Chevrolet Camaro Hennessey ZL1Chevrolet Camaro Hennessey ZL1Chevrolet Camaro Hennessey ZL1Chevrolet Camaro Hennessey ZL1
Downsizen mag dan bij tuners een onbekend begrip zijn, de Texaanse heren van Hennessey weten het zo nu en dan wel heel bont te maken. Gisteren lieten we de extreme Venom GT2 zien, vandaag hebben we een wel heel potente Chevrolet Camaro in de aanbieding.

Chevrolets Camaro is al ver verwijderd van het label 'slappe hap'. De retro-coupé is met zijn rauwe en ongepolijste karakter een pure muscle car. De uit Texas afkomstige tuner Hennessey heeft de Camaro nog even extra onder handen genomen en lepelt een 717 pk sterke V8 in de neus.

Onder het motto there's no replacement for displacement wordt deze stapel pk's getrokken uit een 6,2-liter grote V8 met supercharger. Gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak moet het kanon binnen luttele seconden naar de 100 km/h schieten. Een topsnelheid meldt de tuner niet, wel melden ze trots een snelheid van 325 km/h gemeten te hebben op een lokale snelweg, even onverantwoord als de auto zelf dus eigenlijk. Om het gevaarte weer tot bedaren te brengen, monteert Hennessey speciale geventileerde remschijven van Brembo. Een naar tuners begrippen bescheiden bodykit, gecombineerd met 20-inch aluminium velgen geven de Camaro een passend voorkomen.

Omdat je natuurlijk in luxe over de Amerikaanse highways wil blazen, wordt de ZL1 voorzien van met suède afgewerkte verwarmde voorstoelen. Er wordt leer om het stuurwiel gevouwen en voor een strakkere wegligging krijgt de Camaro Magnetic Ride Control. Wie denkt dat Amerikaan met zoveel vermogen niet weg komt bij het stoplicht moet zich even achter de oren krabben. Om het vermogen nog enigszins op het asfalt te krijgen rusten de tuners de spierbundel uit met een speciaal voor de Camaro ontwikkeld tractiesysteem. Zoals alle creaties van Hennessey is de Camaro ZL1 ook op aanvraag naar Europa te verschepen. In de Verenigde Staten mag de krachtpatser mee voor 89.500 euro.

Via 717 pk niet genoeg vindt kan zijn pk-hart ophalen met de 1.000 pk versie van de Camaro ZL1, welke ongetwijfeld ruggengraat versplinterende duwen in de rug zal geven.

Video

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.