Helemaal naakt: de nieuwe Mini!

Mini 2014 spyshots
Mini 2014 spyshotsMini 2014 spyshotsMini 2014 spyshotsMini 2014 spyshotsMini 2014 spyshotsMini 2014 spyshotsMini 2014 spyshotsMini 2014 spyshotsMini 2014 spyshots
Al ontelbare keren zagen we spyshots van geel gecamoufleerde prototypes voorbijkomen, maar nog nooit zagen we de derde generatie Mini in vol ornaat. Tot nu...

Een spionagefotograaf wist op slinkse wijze toegang te krijgen tot een officiële fotoshoot van Mini en deze foto's zijn het resultaat. We zien een neusje dat veel trekken van dat van de Mini Rocketman Concept vertoont. Zodoende is die concept-car er toch niet voor niets geweest, want de kans is erg klein dat die mini-Mini nog in productie gaat.

De New Mini III deelt voor het eerst z'n platform met een BMW. De 1-serie GT gaat namelijk dezelfde -voorwielaangedreven- architectuur gebruiken. Deze gedeelde technologie drukt de kosten flink en dat betekent weer: hogere winstmarges.

Onder de kap vinden we ook noviteiten in de vorm van nieuwe driecilinders. De BMW Group heeft al aangekondigd dat een vermogen van rond de 220 pk geen enkel probleem is voor het nieuwe blokje. Aangezien de John Cooper Works-versies momenteel 218 pk hebben, betekent dit dat Mini z'n nieuwe model eventueel met alleen maar driecilinders zou kunnen leveren.

De productie van de nieuwe Mini vindt niet alleen in Oxford plaats, maar ook bij Nedcar in ons eigen Born. We verwachten een showdebuut op de IAA in Frankfurt in september. Rond de jaarwisseling moet de nieuwe Mini dan bij de dealers verschijnen.

PRIVATE LEASE MINI Mini

DirectLease
Mini Electric Camden Edition (3D/CVT)
€ 509
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (93) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.