Heet vooruitzicht: Ford Fiesta RS

Ford Fiesta RS | Illustratie: Larson
Ford bereidt een bijzonder heftige variant van de nieuwe Fiesta voor, dit is de RS die in 2010 het compacte GTI-segment gaat opschudden. Met een 200 pk sterke 1.6 turbo kan hij zich meten met de sterkste hot hatches in het B-segment.
Van de huidige Fiesta liet Ford al in 2004 een RS zien, maar dat studiemodel heeft nooit het productiestadium gehaald. Ford zag er geen heil in omdat er te weinig animo voor de auto zou zijn. Maar nu heeft Team RS groen licht gekregen, en dat is goed nieuws. De Fiesta RS belooft een heet bakkie te worden. De 200 pk sterke 1.6 turbo maakt een 0-100-sprint van 6 seconden mogelijk. De RS wordt de ultieme Fiesta, er komt ook nog een Fiesta ST, die het met een 180 pk sterke 1.6 turbo moet doen. Als topper zal de RS lichtere kuipstoelen hebben en hij zal ook gespeend zijn luxe en comfortverhogende zaken, om het gewicht te drukken. Dit jaar maken we alvast kennis met de Focus RS, de 280 pk sterke versie van de hatchback die in de zomer in London onthuld wordt.

PRIVATE LEASE Ford Fiesta

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum