Hamilton ziet vooruitgang: 'We kunnen dit jaar winnen'

Het tij gekeerd?

Lewis Hamilton Monaco GP Mercedes F1 (ANP)

Zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton is hoopvol na zijn derde plaats bij de Britse Grand Prix afgelopen weekend. In aanloop naar de Oostenrijkse Grand Prix zegt de Brit tegenover de BBC dat zijn team Mercedes-AMG op de goede weg zit met het verbeteren van de auto. Hamilton denkt nu zelfs dat hij dit seizoen nog kans maakt om een race te winnen.

Is de gifbeker leeg bij Mercedes-AMG? De woorden van Hamilton wijzen er wel op. Tot dusver verliep het seizoen voor hem en zijn teamgenoot George Russell tamelijk dramatisch. Al in april zei Hamilton dat hij niet geloofde dat hij dit jaar voor de titel kan gaan. Ook had de Brit last van rugpijn door het gestuiter van zijn Mercedes W13. Dat gestuiter, ook wel 'porpoising' genoemd, lijkt nu te zijn opgelost door updates van het team. "Lange tijd voerden we veranderingen door en zagen we geen effect of enige verbetering aan de auto", aldus Hamilton. De huidige stand van zaken rondom de Mercedes noemt hij echter 'enorm bemoedigend'.

"Er zit echt potentieel in de auto", vervolgt Hamilton. "Met wat meer hard werken, maken we hopelijk meer kans op een overwinning. Ik geloof echt dat we dit jaar een race kunnen winnen." Wel voegt Hamilton daaraan toe dat Mercedes nog niet op het niveau zit van Ferrari en Red Bull. Waar hij in Silverstone nog mee streed om de overwinning, gaat dat in Oostenrijk naar verwachting een stuk lastiger worden. "We hebben het altijd moeilijk gehad in Oostenrijk dus het wordt hier gezien de bochtencombinaties lastig om te winnen. Maar het is niet onmogelijk", voorziet Hamilton. "Ik blijf hoopvol."

Verstappen grote favoriet in Oostenrijk

In het kampioenschap staat Hamilton momenteel op de zesde plaats met 93 punten. Het gat met Max Verstappen, die momenteel aan de leiding staat, bedraagt maar liefst 88 punten. De Nederlander is tevens de grote favoriet op de Red Bull Ring, dus Hamilton gaat dat gat daar waarschijnlijk niet verkleinen. Niet alleen won Verstappen er vorig jaar twee races (Oostenrijkse GP en GP van Stiermarken), ook in 2018 en 2019 kwam hij in Oostenrijk als eerste over de streep. Met vier Formule 1-zeges op dit circuit en een auto die goed genoeg is voor de winst, heeft Verstappen ook dit jaar de beste papieren voor een overwinning.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.