Grote verwarring over Alonso-opvolger bij F1-team Alpine

Oscar Piastri ontkent aanstelling

Oscar Piastri (ANP)

Er is grote verwarring ontstaan over de beoogd opvolger van Fernando Alonso bij het Formule 1-team van Alpine. Het team zegt dat Oscar Piastri volgend jaar instapt als F1-coureur bij Alpine, Piastri zelf ontkent dit.

Maandag verraste Alpine-coureur Fernando Alonso vriend en vijand met zijn overstap naar het Formule 1-team van Aston Martin volgend jaar. Sterker zelfs, Alpine-teambaas Otmar Szafnauer verklaarde volgens Autosport dat hij dit nieuws moest vernemen via het persbericht van Aston Martin. Szafnauer zelf was niet ingelicht door Alonso. Daarmee was de verwarring bij Alpine echter nog niet compleet. Dinsdag kondigde Alpine namelijk aan dat F2-coureur en Alpine-reserverijder Oscar Piastri volgend jaar Alonso opvolgt bij het team, maar even later ontkende Piastri dit via sociale media.

Op het moment van schrijven staat Alpines aankondiging van Piastri als nieuwe coureur nog altijd online. Dat geldt ook voor de verklaring van Piastri. De 21-jarige Australiër schrijft: "Ik begrijp dat Alpine F1 zonder mijn toestemming laat vanmiddag een persbericht heeft uitgebracht dat ik volgend jaar voor hen rijd. Dit klopt niet en ik heb geen contract getekend met Alpine voor 2023. Volgend jaar rijd ik niet voor Alpine." Vanuit Alpine is hier vooralsnog niet op gereageerd. Er gaan geruchten dat Piastri al een contract bij het team van McLaren heeft getekend. De concurrenten dus. In ieder geval lijkt hij compleet verrast door de verklaring van Alpine en lijkt de chaos compleet binnen dat team. Wordt vervolgd...

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.