Ghosn houdt volgende week persconferentie

Einde van mediastilte

Carlos Ghosn Nissan

Carlos Ghosn maakt, naar eigen zeggen, volgende week een einde aan zijn mediastilte. Het is volgens hem de hoogste tijd om zijn kant van het verhaal te vertellen.

De voormalig topman van Renault-Nissan-Mitsubishi belegt volgende week een persconferentie waarin hij zijn kant van het verhaal uit de doeken doet over de omvangrijke fraude waarvan hij wordt beticht. Dat meldde hij op zijn Twitteraccount. Hij zei niet exact waar en wanneer hij gaat spreken.

Ghosn zat maandenlang in een Japanse cel op verdenking van fraude en andere wanpraktijken, maar kwam op borgtocht vrij. Hij wacht zijn vervolging nu af onder huisarrest. De automagnaat gaf, behalve aan Nissan, ook leiding aan Renault en aan een samenwerkingsverband met Mitsubishi. Door zijn arrestatie kwam de alliantie tussen de drie automakers onder druk te staan. Zij streken onlangs de nodige plooien glad.

Volgens mediaberichten in Japan staat Ghosn op het punt weer achter de tralies te verdwijnen, omdat er nieuwe aanklachten tegen hem zouden zijn. Het zou in dit geval gaan om het wegsluizen van geld via een autobedrijf in Oman.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.