Getuned: Corvette C6

Getuned: Corvette C6
Getuned: Corvette C6Getuned: Corvette C6Getuned: Corvette C6Getuned: Corvette C6Getuned: Corvette C6
Geiger Cars, bekend van de waanzinnig getunede Hummers, heeft de Corvette C6 te grazen genomen.
Geiger Cars, bekend van de waanzinnig getunede Hummers, heeft de Corvette C6 te grazen genomen. 
Geiger Cars, uit het Duitse München heeft zich toegelegd op de import en het tunen van Amerikaanse auto's. Het nieuwste project is de nieuwe Corvette C6. De Corvette is voorzien van een nieuwe voorbumper met een opvallende ovalen inlaat die zorgt voor een betere toestroom van koellucht voor de radiator, oliekoeler en de airco. Door de openingen aan de zijkant kunnen de remmen beter worden gekoeld. Een achterspoiler zorgt voor minder druk op de vooras bij hoge snelheden.
Geiger Cars heeft voor de Corvette C6 2 soorten zijskirts ontwikkeld. Er kan worden gekozen voor een versie met of zonder luchtinlaten voor koeling van de achterremmen. Ook is er een uitlaatsysteem in verschillende versies. Het simpelste is om de eindpijp van de uitlaat te laten vervangen door een stuk met een diameter van 110 mm; maar en kan ook een geheel nieuw sportuitlaatsysteem worden geïnstalleerd.
Wie bij Geiger Cars 8.040 euro achterlaat, krijgt zijn Corvette terug met een motor die is getuned van de standaard 404 pk naar 445 pk. Wie nog even geduld heeft kan de auto zelfs laten tunen tot 500 pk; Geiger is nog bezig om dat tuningspakket te ontwikkelen. Om al die kracht in de hand te houden kunnen ook de remmen worden aangepast. Wie 4.175 euro afdraagt, krijgt remschijven met een diameter van 35,5 cm. Wie daarnaast nog eens 3.595 euro inlegt, krijgt het sportremsysteem met onder meer 4 aluminium remklauwen aan de achterzijde. Tot slot is er voor de Corvette nog een straffere afstelling van het onderstel en is er keuze uit een assortiment 20 inch wielen. Wie kiest voor een set banden, wielen en de aanpassing aan de wielophanging, is 10.710 euro lichter.
Natuurlijk kan er ook het nodige worden gedaan aan het interieur. De binnenkant kan worden afgewerkt met koolstofvezel accenten op het dashboard en de bekleding kan worden uitgevoerd in elke denkbare kleur leer.
Wie zijn Corvette volledig wil laten 'customizen' kan ook bij Geiger Cars terecht. Dan wel minimaal 99.800 euro meebrengen...

Gerelateerde forumtopics