Gesnapt: gefacelifte Opel Astra

Generale repetitie

Spyshots Opel Astra facelift
Spyshots Opel Astra faceliftSpyshots Opel Astra faceliftSpyshots Opel Astra faceliftSpyshots Opel Astra faceliftSpyshots Opel Astra faceliftSpyshots Opel Astra facelift
De huidige, vijfde generatie Astra krijgt een facelift. De bijgewerkte Opel is nu voor het eerst in de buitenlucht gesnapt.

Het is 2015 als Opel de huidige Astra (K) op de markt brengt, een generatie die de geschiedenisboeken zal ingaan als de laatste door General Motors ontwikkelde serie. De auto is inmiddels enkele jaren op de markt en om de boel fris te houden, staat er voor binnenkort een facelift op de agenda.

Enkel het front van deze hatchback is afgeplakt met camouflagewerk en dat wijst erop dat Opel niet al te hardhandig aan de slag is gegaan bij het aanpassen van het model. Verwacht niet meer dan een aangepaste bumper, een herziene grille en wijzigingen aan de lichtunits. Ook aan de achterkant krijgt de verlichting een nieuwe indeling. Het is mogelijk dat de auto al over PSA-motoren komt te beschikken, al durven we dat niet met zekerheid te zeggen. Opvallend zijn in elk geval de aan weerszijden van de achterkant geplaatste uitlaateindstukken. De kans bestaat dat Opel ook de Astra de GSi-behandeling geeft.

Ongetwijfeld maakt de Astra op het gebied van veiligheidssystemen een stap. De auto krijgt op relatief korte termijn namelijk niet alleen de nieuwe Ford Focus, maar volgend jaar ook de nieuwe Volkswagen Golf tegenover zich. Er is sowieso veel vernieuwd in het C-segment. Kia heeft immers een nieuwe Ceed en ook de Hyundai i30 is tamelijk jong te noemen. Op korte termijn komt Toyota met een nieuwe Auris en ook de Honda Civic en Renault Mégane zijn geen oude spelers te noemen.

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 485
 
Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 675
 

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.