Genesis kondigt compacte auto aan

Onthulling in New York

Genesis teaser New York

Terwijl de nieuwsstroom uit Sjanghai afneemt, maken we ons klaar voor een Amerikaans feestje in New York. Tijdens de New York International Auto Show neemt Genesis een compacte nieuwe telg mee.

Op de sociale kanalen is Genesis sinds kort bezig met een nieuwe campagne. In een verder zwart vlak wordt de tekst 'Small is the next big thing' minuscuul weergegeven. Verder deelt het merk op zijn internationale Instagram-account een paar schimmige beelden. Bij het vooraanzicht duiken scherpe hoeken en harde lijnen op uit een schaduw. De koplampen lijken met elkaar te zijn verbonden en lopen aan beide uiteinden los van elkaar uit. In een soort gesplitste vakjes worden de koplampen vervolgens gevuld met (waarschijnlijk) ledverlichting. Het middelste gedeelte van de voorbumper lijkt in een V-vorm te lopen.

Het zijaanzicht verklapt meer van de auto. Uit de teaser blijkt overduidelijk dat de nieuwe auto een compacte driedeurs hatchback wordt. Het achterzijruitje loopt in een haakse hoek over in de achterruit. Het spatbord bij de achterwielen belooft ver naar achteren uit te steken. De keuze voor een compacte auto is verrassend te noemen. Genesis, dat sinds kort is losgeweekt van Hyundai als sportief label, heeft tot nu toe luxueuze sedans als de G70 en G90 in het gamma.

Voor later vandaag (lokale tijd) staat de onthulling van de vooralsnog naamloze compacte Genesis op de agenda. Hoe dat door het tijdsverschil bij ons uitpakt, is nog even afwachten.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.