General Motors verlaagt winstverwachting

Duurder staal en aluminium

Chevrolet Traverse
General Motors verlaagt vanwege de oplopende prijzen van staal en aluminium zijn winstverwachting voor het hele jaar.

Behalve de prijsstijgingen kampt de grootste autobouwer van de Verenigde Staten met tegenwind door negatieve wisselkoerseffecten in Zuid-Amerika. Volgens GM zal de aangepaste winst per aandeel dit jaar uitkomen op 6 dollar, terwijl eerder op een winst van 6,50 dollar per aandeel werd gerekend.

In het tweede kwartaal ging de winst uit voortgezette activiteiten met bijna 3 procent omlaag tot 2,4 miljard dollar. De omzet daalde vergeleken met een jaar geleden licht, tot 36,8 miljard dollar.

Ondanks de uitdagingen door gestegen grondstofkosten en wisselkoerseffecten sprak bestuursvoorzitter Mary Barra van solide resultaten en sterke fundamenten voor het bedrijf uit Detroit. GM wees op de groeiende verkopen op de Amerikaanse thuismarkt en de recordverkoop in China.

Eerder deze week werd bekend dat het voormalig GM-merk Opel er onder bewind van PSA goed in slaagt om z'n belanghebbenden positief te stemmen. Het merk wist het eerste halfjaar van 2018 met winst af te sluiten.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.