Gelekt: nieuwe Volvo XC90

Volvo XC90 gelekt
Het is Volvo niet gelukt om de nieuwe XC90 tot z'n officiële onthulling onder de pet te houden. Het compleet nieuwe model is namelijk al op internet verschenen!

De laatste maanden is Volvo druk in de weer geweest met z'n teasercampagne van de nieuwe XC90. De nieuwe kolos lost het model af dat liefst twaalf jaar in productie is geweest. We konden eerder al wat stukjes van de grote Zweed bekijken, maar nu zien wel zowel de voor- als de achterzijde in z'n geheel.

De nieuwe XC90 lijkt een behoorlijk op de Amerikaanse markt toegespitste koets te krijgen. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk; met name in de Verenigde Staten is de XC90 razend populair.

De grote SUV is de eerste Volvo die op het nieuwe SPA-platform (Scalable Platform Architecture) staat. Later zullen ook de nieuwe generaties van de S60, V70, XC60 en S80 op die flexibele basis komen te staan. Een hoogtepuntje van de nieuwe XC90: de plug-inhybride-versie, die met z'n 400 pk alsnog goed zal zijn voor liefst 14 procent bijtelling.

Later vandaag verwachten we meer informatie!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.