Gefacelifte Skoda Superb vanuit alle hoeken

Made in China

Skoda Superb facelift gesnapt
Skoda Superb facelift gesnaptSkoda Superb facelift gesnaptSkoda Superb facelift gesnaptSkoda Superb facelift gesnaptSkoda Superb facelift gesnaptSkoda Superb facelift spyshotsSkoda Superb facelift spyshotsSkoda SuperbSkoda Superb CombiSkoda SuperbSkoda Superb

Bij Skoda zijn ze (waarschijnlijk) druk bezig met de voorbereidingen voor de onthulling van de gefacelifte Superb. Na eerdere beelden van een strakgetrokken stationwagen, belandt de ‘hatchback’ nu ook zonder enige camouflage op het wereldwijde web.

Op het Franse Worldscoop zijn Chinezenbeelden te bewonderen van de vernieuwde Skoda Superb hatchback. Het gaat hier om een Chinezenversie, maar de Europese variant wijkt hier naar verwachting weinig van af. Op de beelden vallen de wijzigingen aan het front van de Tsjech op. De grille steekt voortaan net als bij de vernieuwde Fabia een stuk verder uit en krijgt een wat hoekigere en bredere omlijsting. Het onderste gedeelte van de voorbumper lijkt ook te zijn aangepakt met voortaan ietwat langwerpige mistlampen en een gewijzigde vorm van het zwarte kunststof.

Ook de achterkant wordt net als bij de stationwagen aardig gewijzigd. Een (verchroomde) strip verbindt beide vernieuwde achterlichten. Het logo maakt, net als bij de nieuwe Scala, plaats voor een letteraanduiding van het merk. Ook de station blijkt uit eerdere beelden andere achterlichten te krijgen met een verbindende strip door het midden. Die Europese versie was overigens voorzien van andere mistlampen aan de voorkant die hoekiger getekend waren dan de nu gespotte platte exemplaren. Mogelijk wordt dat een ontwerpverschil tussen de Chinese en Europese versie. 

Onderhuids staat er ook veel op de planning voor Skoda’s topmodel. De vernieuwde Superb gaat namelijk de geschiedenisboeken in als Skoda’s eerste plug-in hybride. Het Tsjechische merk presenteert de compacte Citigo dit jaar als eerste volledige EV.

Skoda zelf zwijgt nog over de facelift, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de verjongde Superb op de Autosalon van Genève wordt gepresenteerd.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.