Gefacelifte Peugeot 308 GTI gelekt

Facelift trekt GTI meer in lijn

Peugeot 308 GTI
Dankzij Peugeot Spanje kunnen we al een blik werpen op de gefacelifte Peugeot 308. Net als bij de reguliere 308 zien we vooral aan de voorkant het één en ander veranderen.

De Franse versie van Motor1 wist net voordat het bericht werd verwijderd deze foto van het Twitter-account van Peugeot Spanje te plukken. Waarvoor dank, uiteraard, want nu kunnen we de auto alvast bekijken. Zoals gezegd neemt de GTI de veranderingen van de gewone 308 over. Dat betekent een grotere grille, met een soort gaaspatroon. Overigens heeft de huidige GTI een andere grille dan andere 308's, maar dat verschil lijkt er nu niet meer te zijn. Ook het logo zat bij de pre-facelift 308 GTI al in de grille, wat dankzij de facelift nu voor alle 308's het geval is. De koplampen hebben verder een iets andere indeling gekregen, met een prominentere lijn ledverlichting.

Daarbij zien we in de eveneens gewijzigde voorbumper nu een rode lijn onder de centrale luchtinlaat. De zwart-blauwe kleurstelling is ook nieuw, maar is waarschijnlijk voorbehouden aan de sterkste versie. Hoe sterk die is, valt nog even te bezien. Bij de facelift werd namelijk bekend dat er onder de kap ook het één en ander is aangepast. Momenteel levert de 1.6-viercilinder in de GTI 250 pk en in de sterkste variant 270 pk. We zullen zien of Peugeot er nog een schepje bovenop weet te doen als het merk officieel het doek van de vernieuwde GTI trekt.

PRIVATE LEASE Peugeot 308

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.