Gefacelifte Mercedes-AMG E63 Estate gespot

2 woorden, 9 letters

Mercedes-Benz E-klasse AMG 63
Mercedes-Benz E-klasse AMG 63Mercedes-Benz E-klasse AMG 63Mercedes-Benz E-klasse AMG 63Mercedes-Benz E-klasse AMG 63Mercedes-Benz E-klasse AMG 63

Een (rigoureuze) facelift voor de Mercedes-Benz E-klasse zit al even in het vat. Vorig jaar november liet een ingepakte Coupé zich al zien. Nieuwe spyshots laten nu de krachtigste versie van de Benz zien: dit wordt de vernieuwde AMG E 63 Estate.

Mercedes-Benz doet het rustig aan met het inpakmateriaal en beperkt zich enkel tot de voor- en achterkant. De zwarte stationwagen lijkt dan ook, net als zijn metgezellen, in de basis niet echt anders te worden. Het zijn vooral de grille, lampen en bumpers die de vernieuwde show moeten gaan stelen. De grille, met een nog groter logo, krijgt een geheel nieuwe lamellen-indeling en de koplampen worden naar alle waarschijnlijkheid in lijn met de overige Mercedes-familieleden getrokken. Datzelfde lot staat de achterkant van de E-Estate te wachten.

De uitlopende E 63 is in twee smaakjes leverbaar: als E63 en E63 S. De ‘milde’ variant is goed voor 571 pk en 750 Nm koppel, de S perst uit de 4,0-liter biturbo V8 612 pk. Vanuit stilstand zitten beide stations ruim onder de 4,0 seconden op de 100 km/h. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de vernieuwde AMG E63(S) dezelfde blokken in de neus gelegd. De huidige basisprijzen schommelen rond de €170.000.

Wanneer de vernieuwde E-klasse nou eindelijk zijn opgedirkte neus laat zien, is nog niet officieel bekend. Maar met de komende IAA autobeurs volgende maand durven wij wel een wedje te leggen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.