'Fusie FCA en PSA goedgekeurd door EU'

Groen licht voor Stellantis

Stellantis

Fiat Chrysler Automobiles en Groupe PSA, het moederbedrijf van Peugeot, krijgen toestemming van de Europese Commissie voor hun miljardenfusie, melden bronnen maandag. Met de samensmelting ontstaat de op drie na grootste autoproducent ter wereld.

Na de fusie gaan de twee concerns samen verder als Stellantis. Afgelopen zomer werd het onderzoek naar de fusie tijdelijk opgeschort. De partijen hadden niet genoeg informatie aangeleverd. Door het onderzoek op te schorten, verschoof de deadline voor Brussel om een oordeel te vellen over het beoogde samengaan. Die deadline was vastgesteld op medio november.

Het onderzoek spitste zich toe op de vraag of de concurrentie op de markt voor bestelbusjes in veertien EU-landen en het Verenigd Koninkrijk zou worden beperkt door het samengaan van de autoproducenten.

Het is de bedoeling dat de fusie begin komend jaar een feit is. Automerken als Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Dodge, Ram en Maserati behoren dan tot dezelfde onderneming als Peugeot, Citroën en Opel.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.